Srećimir S. Tremuš, dipl. ing. fore.

Tijekom slušanja bio sam vrlo zanesen, tako da sam putem kući, čini se, izgubio svoje bilješke. Srećom, medvjeđe je pamćenje neosporivo, a najlakše pamtimo kada se dobro osjećamo...

Naša je travanjska Vedra matineja bila nešto kraća pa sam prije ručka stigao svakome poslati veliki leteći zagrljaj i pričekati da svi jedni drugima čestitaju. Tijekom slušanja bio sam vrlo zanesen, tako da sam putem kući, čini se, izgubio svoje bilješke. Srećom, medvjeđe je pamćenje neosporivo, a najlakše pamtimo kada se dobro osjećamo.

Matineju je hrabro otvorio naš dragi Ozren Pevec delikatno odsviravši Cornickovu etidu. Nakon Ozrena uslijedio je prekrasni Chopinov Valcer u a-molu, op. posth. u nježnoj i muzikalnoj izvedbi Ive Šustić. Zatim je nastupila simpatična Roza Golubić koja je vrlo spremno i odlučno izvela svoj program. Filip Jaklin vrlo je pažljivo i spretno izveo Mozartov Kruh s maslacem koji je, sudeći po koncentraciji, sigurno i dobro doručkovao, a uslijedila je njegova lijepa i zanimljiva izvedba Gillockove Mjesečine. Nakon Filipa oduševila me ritmički vrlo precizna Klara Đulabić koju bih volio čuti kako svira i udaraljke... mislim da se to tako zove.  Noa Ostojić vrlo je hrabro odsvirao čak dvije nove kompozicije, pokazavši kako odlično čuje tonske boje i artikulaciju (te sam pojmove naučio od kada živim u jednoj klavirskoj učionici). Matej Ratković vrlo je lijepo i spretno odsvirao svojeg Bacha i Ptičicu, a nakon Mateja naša je Tea Hudim nastupila svojim Bubnjem i Trubom - baš volim čuti za nove instrumente! Jedva čekam da ih čujem na nekoj od nadolazećih matineja. Dora Malbašić nam je na violončelu, a uz pratnju profesora Šanteka, s mnogo karaktera i velikim rasponom dinamike ispričala Elegiju Rudolfa Matza. Na kraju nas je Lucija Čehok počastila vrlo zahtjevnom Chopinovom Baladom u f-molu, svojim osobito uspješnim završetkom zaradivši bis.

 

Radujem se čuti neke nove, kao i već dobro poznate izvođače na nadolazećoj Vedroj matineji 7. svibnja. Svirat će nam Benjamin Lipovac, Lara Mastin, Leona Čretni, David Brglez, Karlo Picek, Rene Matečak, Sandro Saulić, Oliver Županić, Alan Ladika, Simon Ladika, Sara Kos, Louren Žmegač Sanchez, Filip Jaklin, Janko Lazar, Ivan Juranko, Paula Malbašić, Maria Klarić, Lucija Ivančić i Vida Jaklin.