Tajnica


Mia Mihalić (Varaždin,1996.), glazbeno obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi prof. Lee Šantek te prof. Predraga Šanteka kod kojeg je 2015. godine maturirala. Diplomirala je 2021. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Jadranke Garin. Kao dio programa za razmjenu studenata Erasmus+, ljetni semestar 3. godine studija provela je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani u klasi prof. Aleksandra Serdara. Profesorica je klavira u Glazbenoj školi u Varaždinu. 

 

Usavršavala se kod mnogih eminentnih pijanista i pedagoga (Đ. Stanetti, R. Dalibaltayan, N. Patarčec, G. Danel, S. Čaldarević, D. Cikojević, V. Šerbakov, O. Kern…).

Dobitnica je Oskara znanja Agencije za odgoj i obrazovanje za 2010./2011.godinu te nagrade za uspješnost za 2012.godinu Rotary kluba Varaždin i Rotary kluba Ludbreg.

Ostvarila je brojne nastupe: 2011. godine na Koncertu nagrađivanih učenika Glazbene škole u Varaždinu na Varaždinskim baroknim večerima, a 2012. kao solistica na Koncertu nagrađivanih učenika Glazbene škole uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra, 2020. godine kao solist uz pratnju orkestra Umjetničke akademije u Splitu, 2021. godine u sklopu ciklusa mladih glazbenika „Mo. Vinko Lesić” i mnoge druge.

Sudjelovala je na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je ostvarila izuzetne rezultate: 1.nagrada na Međunarodnom natjecanju „Pia Tebaldini“ u Bresciji u Italiji, 1. nagrada na „Koroškom klavirskom tekmovanju“ u Radlju ob Dravi u Sloveniji, 1.nagrada na Međunarodnom natjecanju „4.festivala pijanizma“ u Sremskoj Mitrovici u Srbiji. Nastupala je i u raznim komornim sastavima (klavirski duo, klavir šesteroručno i osmeroručno) s kojima je također postigla sjajne rezultate: dvije prve nagrade (glasovir za 6 i više ruku i glasovirski duo) na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji, 1.nagrada i titula laureata (glasovirski duo) na Međunarodnom natjecanju „Davorin Jenko“ u Beogradu u Srbiji.