Dora Petković nagrađena prestižnom Nagradom Krajanski za 2023. godinu

Dora Petković nagrađena prestižnom Nagradom Krajanski za 2023. godinu

S velikim oduševljenjem i ponosom upućujemo iskrene čestitke mladoj pijanistici Dori Petković na osvojenoj Nagradi Krajanski za 2023. godinu!
Mjesto:
Varaždin
Datum: 28. 12. 2023.
Vrijeme: 12:00

Dora Petković nagrađena prestižnom Nagradom Krajanski za 2023. godinu.

Dorin pijanistički recital održan 27. lipnja u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK ostavio je neizbrisiv dojam na prisutne, potvrđujući njenu umjetničku zrelost i izuzetnu posvećenost pijanizmu .

Dora Petković je u svojoj izvedbi pokazala visok profesionalizam i izniman talent. Njena pažnja prema samom zvuku, preciznost u balansiranju konstrukcijom velike forme skladbe te čistoća izvedbe, čak i u tehnički zahtjevnim dijelovima, zaslužuju posebnu pohvalu.

Stručno povjerenstvo Nagrade 'Krajanski' istaknulo je njezinu sposobnost vođenja širokih melodijskih lukova u pozadinskoj teksturi, uz naglasak na maštovitoj i originalnoj interpretaciji. Ova nagrada ne samo da je priznanje za njezin izvanredan umjetnički doprinos, već i potvrda strastvene predanosti glazbi.

Plaketu su uručili Dr. Sc. Zdenka Weber, Predsjednica ocjenjivačkog povjerenstva Hrvatske glazbene mladeži Varaždin, te Ernest Fišer, Predsjednik varaždinskog ogranka Matice Hrvatske. Nagradu osim plakete čini i novčani iznos koji su u podjednakom dijelu osigurali varaždinski ogranak Matice Hrvatske i HGMV.

Neka ovo priznanje bude samo jedan od mnogih koraka na njezinom umjetničkom putu, ispunjenom daljnjim usponima i neizmjernom ljubavlju prema glazbi.

S ponosom i radosti, čestitamo Dori Petković te se nadamo da će i dalje slijediti svoj uspješan put u svijetu glazbe, donoseći radost ljubiteljima klasične glazbe diljem svijeta.