5. Dani Josipa Klime

5. Dani Josipa Klime

U subotu, 4.. lipnja započeli smo sa obilježavanje 10. obljetnice smrti najistaknutijeg varaždinskog violiniste Josipa Klime u sklopu 5. dani Josipa Klime.

U subotu, 4.. lipnja započeli smo sa obilježavanje 10. obljetnice smrti najistaknutijeg varaždinskog violiniste Josipa Klime u sklopu 5. Dana Josipa Klime. Na Vedroj glazbenoj matineji u ulici Josipa Klime nastupili su mladi umjetnici; violinisti, violončelisti i pijanisti, učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Svečanosti nastavljamo 7. lipnja 2022. kada će se u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u 19.30 sati održati koncert Zagrebačkog komornog orkestra. U prvom dijelu koncerta nastupit će maestro Goran Končar i maestro Vladimir Krpan sa Sonatom za violinu i klavir u g-molu C.Debussyja i skladbom Draga priča iz zbirke Mlado lišće B.Kunca, a u drugom dijelu će Noami Konforta izvesti Mozartov Violinski koncert u D-duru KV211 uz pratnju Zagrebačkog komornog orkestara pod ravnanjem Franje Bilića. Orkestar će izvesti i Simfoniju u br.5 u D-duru Luke Sorkočevića.

U srijedu, 8.lipnja od 19:30 sati će u Pubu&Baru Elephant nastupiti Biškup Tango Orkestar

Ulaz na sva događanja je još uvijek slobodan.